Buscar este blog

jueves, 12 de marzo de 2015

PRIMERA PART

FETS CRONOLÒGICS: 30 anys

Capítols

1: Una joia de valor
Teresa i Nicolau Rovira estan casats. Ella és jove i ell es vell. Nicolau li compra una joia molt bonica que ella la ven per pagar diners al seu fill que va tindre amb Miquel Masdéu (Jesús Masdéu). El nen es quedarà vivint amb el pare i ella l’apadrinarà.

2: Bàrbara
Salvador Valldaura coneix una violinista de Viena i s’enamora. Joaquim Berguedà, la hi presenta. Valldaura i ella acaben festejant. Al cap d’uns dies, ella s’acabarà suïcidant, ofegada.

3: Salvador Valldaura i Teresa Goday
Rafael i la seva dona, Eulàlia, familiars d’en Quim Berguedà fan que Salvador Valldaura i Teresa Goday es coneguin. Ell marxa a Paris, 6 mesos, i li deixarà violetes cada per a cada dia (tal i com havia fet amb Bàrbara). S’acabaran casant tot i que sembla que ella no n’estigui molt enamorada. 

4: Una torre a Sant Gervasi
La parella prova de viure a Paris però a ella no li agrada; quan esperen una criatura, decideixen tornar a Barcelona. Abans de marxar, Salvador Valldaura havia comprat a un dels millors notaris de Barcelona, Amadeu Riera, una torre a St. Gervasi i es queden a viure allà. La filla fou una nena: Sofia.

5: Tempesta de primavera
Hi ha un tempesta, Teresa i les minyones es posen totes juntes perquè tenen por. 

6: Joaquim Bergadà a Barcelona
Quim Berguedà arriba a Barcelona i es queda a casa dels Valldaura. A la Teresa no li cau gaire bé perquè diu que la seva filla, la Sofia té ulls de japonesa. Salvador i Quim van a la finca de Vilafranca dels Valldaura i, un altre dia, van  al teatre: arriben tard per culpa del Quim. 

7: El nen Jesús Masdéu
Al dia de Sta. Teresa, el fill de Miquel Masdéu, Jesús Masdéu, va a felicitar a la seva padrina (en realitat, mare). Porta un ram de flors i marxa amb unes dolços que li dona la Teresa.

8: Abelles i glicines
La Teresa i l’Eulàlia queden per parlar al jardí de casa la Teresa. Parlen de les minyones i dels marits. Abans d’anar-se’n, na Teresa dóna a la seva amiga un ram de roses color carn (l’esqueix de les quals, les hi havia donat Riera quan van comprar la casa)

9: Neteja d'armaris
Aquest capítol és un capítol conte. Parla d’Armanda (una minyona jove que serà fidel a la família Valldaura). Explica les seves primeres feines i la seva relació amb les altres minyones.

10: Eladi Farriols
El pare d’Eladi Farriols parla amb el l’oncle d’Eladi (el seu germà) i li busquen una feina. Treballarà a una botiga de roba, junt amb el seu oncle, i amb un posat molt respectuós i un gran somriure, rebrà a les clientes més predilectes. L’Eladi es fixa amb la Sofia (la filla d’una de les clientes més recurrents: Teresa). Teresa el convida a sopar algun dia a casa seva i així va prenent contacte amb la seva filla. Sofia és molt seca i no sembla que estigui realment enamorada de l’Eladi. Després d’anar molts diumenges a sopar, l’Eladi i la Sofia es prometen; però Salvador Valldaura morirà aquell hivern (això afectarà molt a Sofia). La parella decideix endarrerir el casament i Eladi s’enamora de Pilar.

11: Pare i filla
Aquest capítol parla de la relació Sofia - Salvador Valldaura (el seu pare). Sofia s’estimava molt al seu pare. Ell li explica els noms dels ocells; el pare era l’home més fort de l’Ateneu; la sofia no estimava gaire la seva mare i el seu pare li promet que quan ell mori, tot allò que era seu li deixarà en herència. Quan Valldaura mor, malgrat Sofia es va quedar molt rica, es va quedar amb un gran sentiment de rabia perquè no li havia deixat la casa. 

12: Lady Godiva
Pilar representa el paper de Lady Godiva (canta damunt d’un cavall). Eladi, com tots els homes de Barcelona, s’enamora d’ella. Ella es quedà embarassada. 

13: El pintor Masdéu
Jesús Masdéu continua visitant a Teresa. Es dedica a pintar quadres (és aprenent d’un pintor). El pare de Jesús es fanaler.

14: Bodes de Sofia
Sofia i Eladi es casen. Es fa una festa i la parella s’escapa a mitja festa. Van a la torre i quan ella es canvia, li demana a Eladi que li faci un petó al peu (símbol inferioritat), ell al final no li féu. Com a venjança, li explica a Sofia que té una filla. Fan l’amor i, després, ella va a passejar pel jardí.

15: Naixements
Neix Maria, filla de Pilar. Eladi i Armanda comencen a tenir relacions sexuals. Ramon, després de molts esforços, neix (Sofia pateix molt). La parella d’afillen la  Maria (amb la condició que no torni a veure a la seva mare), a les amistats diuen que és una orfe d’accident de tràfic d’uns parents llunyans. Després, Sofia espera a una nena però neix un nen malaltís anomenat Jaume. 

16: Les minyones a l'estiu
Les minyones, durant l’estiu, es banyen a l’exterior amb una manguera. La més maca és Olivia. 

17: Els nens
 Els nens de la casa són: Jaume, Maria i Ramon. Jaume i Ramon són els fills naturals de Teresa i Eladi, i la Maria l’han afillada: 

Jaume: 
 • Noi malaltís que intenta seguir el ritme dels seus germans però ells no volen que jugui amb ells (el pessiguen i li fan mal, el molesten i li fan la vida impossible).
 • Com que és malaltís, el doctor li recomana que no estudiï i que jugui al jardí. A ell li agrada molt el món del jardí: veu les papallones blanques que naixen a l’interior de les soques dels arbres, els camins que fan les babes dels cargols…
 • Guarda unes llaunes sota del seu llit (que posteriorment la Maria i en Ramon li copiaran) on hi guarda insectes.
 • Té una relació molt estreta amb la seva àvia (Teresa) ell se la estima molt i ella sap que és un noi malaltís. L’àvia el consola quan els seus germans el molesten i li deixa tocar les plomes del gerro i li dona vi per a veure. Li explica tots els secrets a l’àvia (tant dels seus germans com de les minyones).
 • Fa un barquet amb fusta i el deixa a l’estany

Ramon i Maria:

 • El Ramon es el que més mana dels nens i té una forta relació amb la seva germana (ja es comença a intuir que podrien estar enamorats)
 • El Ramon no es porta gaire bé amb la seva avia
 • El Ramon i la seva germana desobeeixen als grans, pujant a la taulada
 • La Maria imita molt els moviments de la seva mare (tot i que té uns moviments predefinits molt semblants als del seu pare).

Després d’un dissortat joc de nens, la Maria i el Jaume fereixen de mort a en Jaume i quedà bocaterrosa estirat flotant al llac. 

18: Una tórtora a la finestra
Troben a en Jaume mort al llac. La seva avia, li dona una ploma perquè l’acompanyi fins als núvols. A més, una tórtora apareix a la finestra, igual que ho va fer amb la mort de Salvador Valldaura. Al final del capítol, Teresa i Armanda, descobreixen que la causa de la mort no era l’aigua sinó que una marca que tenia darrera al coll.

SEGONA PART

FETS NO CRONOLÒGICS: 30 anys

Capítols


1: El notari Riera
Teresa Goday i el notari Riera havien mantingut un amor secret i tenien relacions. Al cap d’uns anys, torna a la torre perquè la Sra. Valldaura vol fer testament: deixarà la torre a Maria. El notari Riera sempre té, damunt de la taula del seu despatx, un gerro amb una rosa que serà el seu símbol.

2: Temps passat
El notari Riera recorda el temps passat amb Teresa i es planteja si havia estat amb la Teresa l’home que hauria volgut ser - i que no havia pogut ser - o havia estat el notari famós i respectable?

3: El professor de piano
Els nens tenen un professor de Piano molt respectable (coneixia un músic reconegut). Els nens no el respecten i ell ho explica a la Sra. Valldaura. Li diu que: 1. Ell si no hagués tingut l’accident amb el tramvia seria un concertista (un reconegut músic és amic seu). 2. La Maria s’assembla a Lady Godiva (la qual cosa, Teresa desmenteix i es guarda la foto que li ensenya el professor).

4: Eladi amb una minyona
Eladi va a una casa (preparada per tenir relacions sexuals) i convoca a una minyona (Eliza). Eladi li demana a la minyona que li deixés fer un petó al peu. Ella refusa. S’enfada i marxa. 

5: Les arracades d'Armanda
Eladi regala unes arracades a Armanda, a cap més minyona no li fa cap regal. Ella és la seva preferida i les vol dur per fer enveja a la Rosa i perquè la Sofia li digués que eren molt boniques. Armanda deixa de fer de cuinera per ser la dona de confiança de Teresa. 

6: Eulàlia i Quim Bergadà
Eulàlia es queda viuda després que uns treballadors de la fàbrica del seu marit el matessin. Per buscar companyia o recordar el seu marit, s’ajunta amb el Quim (Joaquim Berguedà). No se sap quina relació duen però ell busca en ella el seu germà i ella busca en ell el seu marit. Eulàlia troba a faltar Barcelona (ja que han anat a viure a París) i quan és a Barcelona res era el que ella recordava (tot és diferent) i troba a faltar a en Quim.

7: Sofia
Aquest capítol parla de Sofia i la seva relació amb la Maria (la filla que més estima). Té uns ulls de “japoneseta” i duu vestits bonics.

8: La senyoreta Rosa
Informen a la Sra. Rosa que ja no lo volen com a minyona (ja no els fa falta). Ella es deprimeix (trobaria a faltar la torre, mai havia cridat l’atenció de l’Eladi i s’allunyaria del cotxer). Abans de marxar, així mateix, informaria al senyor Eladi que la Maria i en Ramon potser s’estimaven més que germans. 

9: Eladi va a buscar els fills 
Eladi està al cotxe amb el cotxer i vol anar a buscar els seus fills a casa d’uns amics pel que la Sra. Rosa li havia dit. S’ho passa malament: es mareja, té gana… Al final escriu una carta perquè vinguin ells ja que “està malalt” (no és cert)

10: Ramon i Maria
Ramon i Maria estan a casa uns amics a la vora del mar. Ja són grans i la Maria és molt guapa. Hi ha un altre noi que es diu Màrius que en Ramon li té molta enveja ja que sembla que ells i la Maria estiguin enamorats. En Màrius és com en Jaume “una bola de pus” que es posa entre entre ell i la Maria. És un personatge prim (qui sap si un hipotètic Jaume crescut?)

11: Ramon se'n va de casa
Eladi explica als seus fills que són germans. Aquest capítol està explicat des del punt de vista d’en Ramon. Ell, després que li expliquin la veritat, va veure la seva germana però ella no en vol saber res. Després, recorre per tota la casa pels llocs on abans, la seva germana i ell havien viscut experiències junts. 

12: Maria escoltà a la porta
La Maria i el Ramon, s’havien estimat i s’havien besat. Ella sent el Ramon que, des de darrera de la porta el reclama però ella no en vol saber res. En Ramon marxa de casa i va a casa la Marina (companya d’estudis filla del germà del notari Riera). 

13: Eladi Farriols i el notari Riera
Eladi va al despatx del notari Riera i li explica el que ha passat. Li dona un taló perquè la marina li doni al seu fill (Ramon). L’Eladi no vol que en Ramon sàpiga que el seu pare l’ajuda.

14: Maria
Maria està sola a casa, no té cap dels seus dos germans. Una nit puja al terrat per a suïcidar-se. Abans de fer-ho, però, recorda la seva infantesa amb els seus germans.

15: El llorer
Una de les minyones va a buscar una fulla de llorer, veu sang i ho informa a les altres. Totes juntes pugen al tercer pis per a veure que passa. Veuen a la Maria morta clavada a la branca trencada del llorer. 

16: Adéu, Maria
Es fa l’enterrament de la Maria. Tant l’Eladi com la Sofia estan molt tristos. L’Armanda recorda un dia que la Maria li va demanar que li parlés de vostè. La Sofia cremà (purifica) les cartes que guardava d’amor de Lluís Roca. 

17: La llosa
L’Eladi ja no té el deliri que tenia abans en vers a les minyones. Ara, s’interessa pels llibres de Proust; els té ben endreçats i no deixa que ningú entri a netejar el despatx. Troba un llibreta del Sr. Valldaura que parla de la torre i la seva relació amb Teresa. La crema (símbol de destrucció però també purificació). Com que l’amor d’ell cap a Maria era per recordar a Bàrbara i la mort d’ella li havia matat la joventut, fa fer una llosa (“Maria”) per posar a la vora del llorer. 

18: Unes altres minyones
A la casa, hi ha unes altres minyones. L’Armanda les ha de vigilar perquè no sempre fan bé la feina. Una d’elles descobreix que, quan es ruixen amb aigua tot nues, l’Eladi les espia des de la caseta de fusta; i, aleshores, ensenyen els pits per molestar a Sofia. 

19: Eladi Farriols de cos present
Eladi Farriols mor. Armanda i Masdéu estan amb el seu cos fent-li companyia. Armanda sospita que Eladi es podria haver suïcidat per una ampolleta que sempre estava plena i, abans de morir, es buidà. Armanda li ho diu a la Sofia però ella, encara que no hi deixa de pensar, diu que llenci l’ampolleta. Masdéu es queda sol amb el cos d’Eladi i el comença a dibuixar. Sofia arriba i parlen de la bellesa d’Eladi.

20: Sofia
Sofia es fa fer la manicura i la Consol (dona de manicura) li troba una piga allà on l’Eladi li havia fregat la galta el dia del seu casament

21: Somnis
Teresa té un somni molt estrany en què tot ho veu blau i pot dominar el temps. Ho comenta a Armanda i aquesta li explica del somni que ella sempre té: Un àngel en forma d’Eladi li surt del melic i la porta fins a la lluna. 

TERCERA PART

FETS NO CRONOLÒGICS: ? anys

Capítols

Tercera part:

1: Un matí
L’Armanda desperta i renta a la Teresa. La Teresa es queda mirant el jardí perquè es pensa que li vol dir alguna cosa. Jesús Masdéu ha vingut a dir que en Miquel Masdéu ha mort

2: Joventut
La Teresa recorda la seva aventura amb en Miquel Masdéu. El va conèixer quan ell feia de fanaler i se li va caure una fotografia d’ell vestit de militar. Es van anar coneixent (ella ajudava a una peixateria de mercat) i van fer l’amor; tot i que l’havien de fer al carrer. La Teresa va demanar a la seva tia Adela que li deixés casa seva i ella va acceptar. La mare de la Teresa la va descobrir, ella es va quedar embarassada i va descobrir que en Miquel tenia família. Un dia, en Miquel li dona un sabó en forma de cor de color lila. Ella pareix i tira el sabó per la pica.

3: Mort de Teresa
Teresa està a punt de morir. Ella ho sap i pateix molt. El seu metge és fill del metge de tota la vida (és bo però no tant). Abans de morir explica que tragué la perla de Valldaura quan va morir. Recorda els seus amors i mor. 

4: Les habitacions tancades
Sofia es queda sense cap familiar. Decideix d’anar a París a fer noves amistats: Quim i Eulàlia. Demana a Armanda que obri totes les habitacions dels seus familiars morts. Nota una presència. Fontanills entra i li diu a Sofia que s’han de fer unes reparacions d’uns pisos que tenia, ells diu que es facin totes. Se’ns informa que pot haver començat la guerra civil.

5: Torni aviat, senyoreta Sofia
Sofia i Miquela (una minyona) es preparen per passar la forntera amb el cotxe d’en Marcel (que les durà). Es cusen les joies a l’interior de la Roba. L’Armanda es queda sola a la torre i s’obra una botella de champagne. Va resseguint tota la casa amb un mirall davant seu, cau, se li trenca i diu:

“Les miques de mirall, desnivellades ¿reflecteixen les coses tal com eren? I de cop a cada mica de mirall veié anys de la seva vida viscuda en aquella casa”

Nota una presència; el fantasma de Maria?

6: La torre
Armanda es trasllada a l’habitació de l’Eladi i enterra les peces de plata al jardí. Una militars han ocupat la casa i diuen que ara, la torre era de tots. Com que Masdéu era un dels generals, li procura un pis i no toca les habitacions dels familiars. Armanda es casa - sense estimar- amb un dels militars (el més lleig de tots).

7: El notari, molt vell, surt a passejar
El notari Riera es prepara per anar a passejar. Recorda el seu amor amb Teresa i va a veure la torre per últim cop (ja que ha sentit que la Sofia la tirarà al terra). Veu a una dona tirar una cosa al jardí però li cau fora.

8: Els homes de la conductora
Arriben els homes de la conductora (representen els qui destrueixen el món de la torre). Velen rams de flors al terra del jardí; fotografies de la família i un d’ells arrenca la llosa de la Maria per casa seva.

9: El fantasma de Maria
El fantasma de Maria parla i demana als homes de la constructora que no s’emportin les seves coses (entre elles la llosa). Fa coses per espantar-los i se’n recorda del seu germà.

10: Sofia i els homes de la conductora
La Sofia parla amb els homes de la conductora. Els diu que tot allò no cal que s’ho emportin, sinó que ho cremaran. En Ramon i la seva mare parlen, ella diu que l’havia buscat molt i ell li explica que s’havia casat. Arriba Armanda. Ella reconeix a en Ramon i li explica la seva vida quan ells no estaven a la torre. La Sofia li dóna a en Ramon un gran xec.

11: Ramon
Explica que en Ramon estava en una família pobra però que ara, amb el xec, ja aniria més tranquil. Pensa en la Marina (companya d’estudis).

12: Armanda
Armanda entra al jardí de la torre, deixa unes flora a la tomba de Maria i explica alguns records. Tot està fosc. Explica el record de quan el Notari va anar a dinar amb Teresa i Valldaura: el dinar, el post-dinar, la relació Teresa-Notari… Nota una presència i resa perquè es quedi en pau, en aquell moment sembla que Teresa ja es quedi en pau. Els rosers que havia anat a buscar estaven morts. 


13: La rata
Una rata passeja per la casa i explica com la finca està feta malbé. Es troba amb els homes de la constructora, l’espanten i marxa. Després, aquests homes calen foc a la casa i ella fuig. Dies més tard, se la troben morta a la soca d’un arbre. 

421 comentarios:

 1. Respuestas
  1. 2019 xavales vamoh con el fornite

   Eliminar
  2. viva merce rodorera en pelota

   Eliminar
  3. Esto con Franco no pasaba, vaya mierda de libro :V

   Eliminar
  4. EN LAS PROXIMAS ELECIONES #VOTAVOX

   Eliminar
  5. famili, relision an countri. VIVA ESPAÑA!

   Eliminar
  6. tinc son, dema examen, no se re, visca el barça i maricon el ultimo

   Eliminar
  7. Hijo de puta, si, el cabrón de End Game. Me cago en tus putos muertos. Puto el k lo lea

   Eliminar
  8. La Viuda Negra muerta en Endgame, además Capitana Marvel mata a Thanos el el último momento (reviven todos, claro, excepto ironman y la viuda negra, obvio)

   Eliminar
  9. La derecha no suma me cago en dios. Otra vez los progres ostias Arriba ESPAÑAAA

   Eliminar
  10. comoooo me gusta la farlooopaaaa, viva españa viva el rey

   Eliminar
  11. like si lo lees porque mañana tienes la sele

   Eliminar
  12. daleeeee sort amb la sele gent

   Eliminar
  13. A por la seleee oeeee a por la seleeeee oeeeeeeee

   Eliminar
 2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar
 3. Hola me llamo willyrex mis amigos me llaman willy.

  ResponderEliminar
 4. pero madre mia willy, que haces aqui compañero

  ResponderEliminar
 5. Respuestas
  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

   Eliminar
  2. PereFenosa a ver si te esterilizan ya gilipollas tu si que la pringas con cada palabra que sale de tu boca payaso de mierda una patada y me quedaba agusto

   Eliminar
 6. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar
 7. callaros la puta boca niños con deficiencia mental

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Fill de la gran puta, la deficiencia la tindran els teus fills retraits per les mer les meves estomacades diares, putu POCASOLTES vesten a insultar a te mare per haver creat a algu com tu, a veure si es mor ja la vella drogadicta.

   Eliminar
  2. Em chavalin no insultes tanto y vete a llorarle a tu madre...

   Eliminar
  3. Insultando en Catalán. eso no hace ni cosquillas.

   Eliminar
  4. Eres catalufo, tus insultos ni me dañan, mejor vete alv

   Eliminar
 8. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar
 9. Min 2:27 ,lo que todos venís a ver,de nada.

  ResponderEliminar
 10. Carlos echevarria chaves ets un fill de la gran puta, ademés de un POCASOLTES...

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Pocasoltes es el insulto con menos fuerzaque he visto en toda mi vidsa, vota a VOX

   Eliminar
 11. Carlos la teva mare em va treballs per a pujar nota

  ResponderEliminar
 12. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar
 13. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar
 14. Sierto, Uested es una buen samarit-ano

  ResponderEliminar
 15. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar
 16. sembla una seccio de comentaris de youtube això i no d'un putu llibre

  ResponderEliminar
 17. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar
 18. Respuestas
  1. hola Álvaro jajaja como llevas el examen

   Eliminar
  2. CHICOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS, pues nada aki del chill q no mentero de najaja

   Eliminar
 19. me voy a morih no duro ni 10 min en el examen

  ResponderEliminar
 20. hola chicoooosss aki calvo eityseven here

  ResponderEliminar
 21. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar
 22. Donde estan mis broggis aká presentes

  ResponderEliminar
 23. Si llegeixes això és perquè estàs en la merda i demà tens l'examen, no t'has llegit el llibre i a sobre perds el temps llegint el meu comentari. Anda tira a llegir-te el resum que suspendràs...

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. mas cambiat la vida, m'acabas de iluminar, tens tota la rao, estas en lo sert, t'estimo (m'agrades)

   Eliminar
 24. Cuantos likes para segunda parte??

  ResponderEliminar
 25. 2019, seguimos esperando a Muzska, la lucha sigue.

  ResponderEliminar
 26. 1 de marzo, recordaremos ese dia como el dia donde muzska nos dejó a todos, recordad esa fecha siempre, la lucha sigue.

  ResponderEliminar
 27. el libriikoo freskisimohh nanooh ma encantao jurao eh sus hueboss ahi la merce rodored esta jurao esto va dediikao pa toas las pivas q ai muxoo sapo suelto cm vea alguno x mii zoona ya veraa lo k le va a pasar jajajaj

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. tus huebos ai mi hermano eres un filoosofo tt dame 11millones k me los as robaooo sapo rebentao

   Eliminar
 28. Pues a mí mha paregut un repte personal aixó de llegar aquesta libre perqué es un puta merda. Arriba Espanya y biba el rey.

  ResponderEliminar
 29. Gomet verd per qui hagi fet aquet resum, se'l mereix! Això si, quina basura de novel·la.

  ResponderEliminar
 30. ete libro e un toston compai eso e lo que e

  ResponderEliminar
 31. Me he leido el resumen porque tas ke pago el libro mano

  ResponderEliminar
 32. La Armanda parece maja i esoo pero no me liabaa ��. Jaume ni ralles broo, son todas unas putas ����. Eladi guarrete como te gusta el puteríoo ����

  ResponderEliminar
 33. castellar capital del vallès occidental.Viva España

  ResponderEliminar
 34. Hit or miss I guess they never miss huh?

  ResponderEliminar
 35. You got a boyfriend i bet he doesn't kiss ya muah

  ResponderEliminar
 36. VIVA SHINSEI MUSIC https://www.youtube.com/channel/UCNAcQC719HI_hRepXTxf2_w
  arriba la republica

  ResponderEliminar
 37. Ingredientes para Lentejas caseras con chorizo
  500 gr de lentejas pardinas extra
  4 zanahorias grandes
  2 dientes de ajo
  2 cebollas grandes
  1 hoja de laurel
  1 cucharada de pimentón de la Vera
  Sal y pimienta (al gusto)
  4 cucharadas de aceite de oliva virgen extra
  1 pimiento verde
  2 tomates grandes
  1 hueso de caña
  2 chorizos
  1 morcilla
  1/4 hueso de jamón
  Agua
  Antes de cocinar las lentejas
  Uno de los pasos importantes es la elección de las lentejas. Yo utilizo la más común, la lenteja pardina extra, que se encuentran en cualquier mercado o supermercado.
  Lo mejor de esta clase de lentejas es que no necesitan remojo previo a su cocción, aunque yo lo suelo hacer para ahorrar tiempo de cocción.
  Echamos las lentejas en un bol con agua fría y las dejamos en remojo durante la noche, normalmente 12 horas. No es necesario echar sal a la hora del remojo.

  Si por cualquier razón no tuvieses tiempo las puedes hacer directamente. Siempre que sean pardinas y no te olvides de lavarlas para quitar impurezas. Únicamente recuerda cocerlas durante 1/2 hora más.
  Al día siguiente de ponerlas en remojo retiramos las lentejas que estén flotando en el agua, suelen ser no aptas para preparar el guiso. Las escurrimos y apartamos hasta el momento de prepararlas.


  Preparación de las lentejas
  Receta de lentejas
  Picamos la cebolla, el ajo y el pimiento en trozos muy pequeños para que se vayan deshaciendo en la cocción.
  Al final de la cocción casi no notaremos textura de ninguno de los ingredientes pero sí su sabor. Como el ajo a muchas personas no les gusta encontrarlo en el plato, podéis echarlo entero y retirarlo a mitad de la cocción.

  Pelamos las zanahorias y los tomates, si no queréis pelar el tomate tampoco pasa nada, aunque si que encontraréis algún resto de piel.
  Mucha gente suele picar la zanahoria para que no quede dura en la cocción. Depende del gusto de cada uno pero os puedo asegurar que en una hora y media queda perfecta, en mi caso me gusta cortarla en láminas finas si las zanahorias son delgadas y en cuartos si son grandes. Troceamos los tomates en 2 partes.
  En una cazuela, echamos un chorrito de aceite, las cebollas y los dientes de ajo. Sofreímos todo durante 10 minutos para que se mezclen bien los sabores.

  Añadimos el pimiento, el tomate, las zanahorias y la hoja de laurel. Sofreímos también durante 2-3 minutos.
  Añadimos los huesos (jamón y caña) y una cucharada generosa de pimentón de la Vera. Con una cucharada tipo postre es suficiente, demasiada puede llegar a amargar.
  Si os gusta un toque picante podéis mezclar pimentón dulce y picante al mismo nivel, quedan muy ricas.
  Removemos con una cuchara de madera rápidamente y echamos las lentejas ya escurridas y reservadas.
  Removemos otra vez para que se junte todo bien. (3 minutillos)
  Loading video

  Preparación final. Cocción tradicional o con olla express.
  Cubrimos con agua fría (importante, para que comience a hervir lentamente) hasta que quede la cazuela casi llena. Recordad que tenemos que añadir más ingredientes.
  A mí me gustan con caldo, si las quieres más espesas pon un poco menos de agua. Luego siempre puedes rectificar con agua caliente (para no romper la cocción).
  Dejamos que empiecen a hervir y espumeamos durante unos minutos. Retiramos la espuma que normalmente contiene impurezas, parte de los restos de la carne.
  Cuando lleve 1/2 hora cociendo le añadimos sal y pimienta al gusto. Es importante probar el caldo ya que hemos echado jamón y pueden quedar saladas.
  Añadimos 2 chorizos y una morcilla (no suelo echar panceta ni tocino, porque no nos lo comemos, pero le da buen sabor) y dejamos que se cocinen lentamente a temperatura media durante la siguiente media hora removiendo de vez en cuando con una cuchara de madera.
  A continuación retiramos los chorizos, la morcilla y los huesos para que queden menos pesadas. La última media hora cocinamos las lentejas a fuego lento probando de vez en cuando por si no necesitan más cocción.

  Otra opción es hacerlas en la olla express. Aunque me gustan más a cocción lenta alguna que otra vez las he hecho así, depende del tiempo que tengas.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Que grande jajja Con la serie del libro en tv3 te entra hambre la vdad

   Eliminar
 38. ahora es cuando todos me pasais el trabajo que habeis hecho de este libro

  ResponderEliminar
 39. Macho estos comentarios me dan la vida, el libro una puta mierda eso si

  ResponderEliminar
 40. Pues a este libro le pondria un 8
  Me parece buen chaval y yo creo que me liaría.

  ResponderEliminar
 41. Vaya mierda de resumen me han roto el culo hdp

  ResponderEliminar
 42. INGREDIENTES PARA PREPARAR UNOS MACARRONES CON CARNE PICADA Y TOMATE PARA 4 PERSONAS:


  500g de macarrones
  500g de carne picada o molida. Mejor si es mezcla de ternera y cerdo
  500g de tomate frito (salsa de tomate)
  1 cebolla
  4 dientes de ajo
  orégano seco
  sal y pimienta
  aceite


  RECETA DE LOS MACARRONES CON CARNE PICADA Y TOMATE


  1.- Cocemos los macarrones. Para ello, los introducimos en una cazuela con abundante agua hirviendo. Añadimos un buen puñadito de sal y los cocemos durante unos 12-15 minutos. Hasta que estén al dente. Removemos de vez en cuando, sobre todo al principio, para que no se peguen al fondo de la olla

  2.- Mientras se cocinan, podemos ir preparando la salsa. En una sartén amplia, ponemos a calentar un chorrito de aceite a fuego medio. Después añadimos la cebolla y los ajos picados muy finos. Salpimentamos y removemos con una cuchara de palo mientras cocinamos durante 5 minutos

  3.- Pasado el tiempo, añadimos la carne picada. la salpimentamos y la desmenuzamos con la cuchara de palo para que no queden mazacotes grandes y quede bien suelta. Subimos la fuerza del fuego y la dejamos cocinar hasta que coja algo de color

  4.- Una vez hecho esto, añadimos el tomate frito y espolvoreamos con orégano seco. Mezclamos todos los ingredientes y dejamos cocinar 10 minutos más.

  5.- Cuando los macarrones estén al dente, reservamos uno 150ml del caldo de la cocción en un vaso y los escurrimos del resto del agua

  6.- Cuando tanto los macarrones como la salsa estén cocinados, añadimos los macarrones a la cazuela donde esté la salsa. Añadimos el caldo de la cocción (que potenciará todos los sabores) y lo mezclamos todo bien, mientras cocinamos todo durante un par de minutos  Y así de fácil tendrás tus macarrones con carne y picada y tomate. Muy fáciles de hacer. ¡Y gustarán tanto a mayores como a niños!

  Si te gustan estos macarrones con tomate puedes seguirme en las diferentes redes sociales en las que estoy como Facebook, Twitter e Instagram  MÁS EN COCINA CASERA Y FACIL:

  macarrones con Bechamel y queso

  Espaguetis cabornara

  lasaña de carne

  ResponderEliminar
 43. La palabra nigger es un insulto racial del idioma inglés típicamente dirigido a personas de raza negra, que en español significa negro en su connotación peyorativa (negrata).1​ La palabra se originó como una variación del sustantivo negro en español y portugués, un descendiente del adjetivo latino niger ("negro").2​ Frecuentemente se usaba de forma despectiva, y para mediados del siglo XX, particularmente en los Estados Unidos, su uso se volvió inequívocamente peyorativo, un insulto racista. Debido a que el término es considerado extremadamente ofensivo, a menudo se lo reemplaza con el eufemismo "the N-word" (la palabra N).

  Etimología e historia

  Durante el comercio de pieles de principios de los años 1800 hasta finales de los años 1840 en el oeste de Estados Unidos, la palabra fue escrita como "niggur", y está ocasionalmente registrada en la literatura de la época. George Fredrick Ruxton a veces incluía la palabra como parte del léxico del "hombre de montaña", y no indicaba que la palabra fuera peyorativa en ese entonces. "Niggur" era evidentemente similar al uso moderno de tío, o che. Este pasaje de la vida de Ruxton en el lejano oeste ilustra un uso común de la palabra en forma hablada — el narrador aquí se refiere a él mismo: "Travler, marm, this niggur's no travler; I ar' a trapper, marm, a mountain-man, wagh!" (Viajero, señora, este negro no es un viajero, es un trampero; yo soy un trampero, señora, un hombre de montaña!)7​ No fue utilizado como un término exclusivamente para negros entre los montañeses durante este periodo, pues indios, mexicanos, franceses y anglos podían ser un "niggur".8​
  Establecida como de uso principalmente del inglés estadounidense, el término de color se representa en el título organizacional de la National Association for the Advancement of Colored People, reflejando la identidad racial de los miembros en la fundación de 1909.
  omo una palabra compuesta, African American se parece al término afroamericano, de uso popular a inicios de los años 1970. Actualmente, algunos estadounidenses negros continúan utilizando la palabra nigger, a veces escrita como nigga y niggah, sin ironía, ya sea para neutralizar el impacto de la palabra o como un signo de solidaridad.

  Hasta los años 1950, pudo haber sido aceptable el uso británico de niggers para referirse a gente negra, notable en usos corrientes tal como en la marca de cigarros suaves Nigger Boy,[cita requerida] y el color nigger brown o simplemente nigger (café oscuro); 12​ sin embargo, en los años 1970 el término fue reconocido generalmente como racista, ofensivo y potencialmente ilegal junto con el inequívocamente ofensivo "nig-nog", y "golliwogg". En 2007, el término nigger brown reapareció en la etiqueta del modelo de un sofá hecho en China, presumiblemente de una fuente de traducción desactualizada.

  Inglés estadounidense
  Culturales: Refiriéndose al uso de nigger por parte de los negros, Cornel West dijo, "Hay cierta seducción rítmica hacia la palabra. Si hablas en una oración, y tienes que decir tío, compañero, o amigo, como un opuesto a nigger, entonces echa a perder la representación rítmica. Ese lenguaje rítmico es una forma de memoria histórica para los negros... En los Estados Unidos, las revistas y periódicos en ocasiones no la utilizan, imprimiendo en su lugar versiones censuradas "amigables", usualmente "n*gg*r", "n**ger", "n——", y "the N-word" (la palabra N); sin embargo, historiadores y activistas sociales, tales como Dick Gregory, critican los eufemismos y su uso como intelectualmente deshonestos, debido a que utilizar el eufemismo "palabra N" en vez de nigger priva a las jóvenes generaciones estadounidenses de parte de la historia de los negros en Estados Unidos.

  ResponderEliminar
 44. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar
 45. Laik si tienes el examen pronto y no has leído nada y no lo piensas hacer

  ResponderEliminar
 46. wtffff esto parece una telenovela de chats

  ResponderEliminar
 47. Com suspengui l'exàmen de demà et cremo la casa

  ResponderEliminar
 48. Respuestas
  1. Adolf Hitler (Braunau am Inn, 20 d'abril de 1889 – Berlín, 30 d'abril de 1945) fou un polític austríac, principal ideòleg del nazisme. Esdevingué, escollit democràticament, Canceller d'Alemanya, però progressivament anà eliminant els mecanismes de separació de poders dins l'estat alemany aglutinant-los en la seva persona i esdevenint de facto un dels dictadors més poderosos del segle XX. Liderà el Partit Nacional Socialista dels Treballadors Alemanys i fou canceller del Tercer Reich.

   Eliminar
  2. Adol jitler.. me suena me suena, es el de ahora caigo no?

   Eliminar
 49. laik si eres del cabanyes y lees esta mierda de blog porq tú eres aún más mierdas y no te has leído el libro... jajaja cabrón seguro que ni te lo has comprado, tiene hasta polvo jajaj puta teresa loko

  ResponderEliminar
 50. Alguien me explica el final ? Porque la rata esta muerta y eso ...

  ResponderEliminar
 51. Sencillísimas, más enteras y crujientes, las tendréis listas en poco más de 10 minutos en total y con su buen aceite de oliva vírgen en crudo… súper saludables!!!

  Ingredientes (para 4 personas)

  Aprox. 1 kg. de judías verdes frescas
  3 patatas y 2 batatas
  1 buen chorro de aceite de oliva vírgen
  1 toque de vinagre de vino
  Sal marina integral y pimienta negra al gusto
  Lo primero, lavamos bien, rascando con un cepillo para eliminar los restos de tierra de nuestras patatas y batatas. Las dejamos enteras con su piel, después las cortamos sin pelar, en trozos medianos y las vamos colocando de base en nuestra vaporera o cesta de vapor para cacerola

  ResponderEliminar
 52. Pd: tu fumale tío
  Pd: vota vox
  Pd: acaraperronen

  ResponderEliminar
 53. Ingredientes (6 personas) para la receta de Croquetas de jamón:
  200 g de jamón serrano
  1 cebolleta
  1 diente de ajo
  100 g de harina
  100 g de mantequilla (o 100 ml de aceite de oliva virgen extra)
  1 l de lecheperejil
  - Para rebozar y freír
  harina
  3 huevos batidos
  pan rallado
  aceite de oliva
  virgen extra

  ResponderEliminar
 54. Este libro es una pedazo de mierda para hacernos perder el tiempo, ya me diras tu de que me va a servir leerme este puta chusta si no hago ni el bachillerato de letras, me cago en el gilipollas que hace esta mierda de ley educativa, tus muertos

  ResponderEliminar
 55. Dais puta pena insultando a los catalanes.

  ResponderEliminar
 56. seguirme y os sigo bros aca iluminati prrrrr
  alexxsr2001

  ResponderEliminar
 57. Como me pone el incesto entre Maria i Ramón. Hermanitos y bien duro que se follan. Saldrán los hijos igual de subnormales que los de la familia real.

  ResponderEliminar
 58. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar
 59. 15 de maig de 2019, 00:00 de la nit, dema tinc examen i aquesta web em salvarà

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. 16 de maig de 2019, 4:00 de la nit, dema tinc examen i aquesta web em salvarà

   Eliminar
 60. ⣿⣿⣿⣿⣿⡿⠛⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿
  ⣿⡟⠛⣿⣿⠃⢰⠋⢀⣤⣤⡈⠙⣟⠛⢿⡟⠉⣽⣿
  ⣿⣿⡀⢸⡏⢀⡇⠀⣿⣿⣿⣷⠀⢸⡆⠀⠀⣾⣿⣿
  ⣿⣿⣧⠀⠀⣼⣧⠀⠻⣿⣿⠟⠀⡜⠁⣴⣄⠘⢿⣿
  ⣿⣿⣿⣷⣾⣿⣿⣷⣤⣄⣠⣤⣾⣷⣾⣿⣿⣷⣿⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⠋⠁⠀⠀⠀⠀⠈⠉⠛⢿⣿⣿⣿⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠏⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣿⣿⣿⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⡏⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢸⣿⣿⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⡇⠶⣒⠂⠀⠐⠛⠛⠲⢄⠀⠀⠀⠈⣿⣿⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⡇⠈⠉⠁⠀⠀⠈⠙⠛⠀⠀⠀⠀⠀⠙⢻⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⡇⠀⠀⠀⢀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢩⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⡇⠀⠀⠀⠟⠉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣠⣿⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⣧⠀⠀⠒⠒⠛⠓⠂⠀⠀⢀⡀⢸⣿⣿⣿⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⡾⠁⠙⢿⣿⣿⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣤⠀⢴⣴⣶⣾⣿⣿⡃⠀⠀⢀⣿⣿⣿
  ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠇⠀⣿⣿⠿⠛⠉⠀⢀⣴⣿⣿⣿⣿
  ⣿⣿⡿⠟⠉⠉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣀⣴⣿⠿⢻⣿⣿⣿
  ⡿⠛⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣆⠀⠀⣠⣼⣿⣿⡄⠀⣈⣽⣿⣿
  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢰⠁⣠⣾⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿

  ResponderEliminar
 61. Fa 3 mesos em vaig llegir aquest resum i vaig deixar un comentari positiu i tot pk pensava k aprovaria... Demà tinc la recus i seguimos para Bingo. Me cago en la putisima mare que asco de llibre per St. Joan qui s'apunta a cremar-lo?

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. PD: Aquest resum tmb està molt bé pk et diu els personatges i et fa un resum aixi petit pk pillis el tema de la obra i tal...
   https://www.quieroapuntes.com/mirall-trencat_merce-rodoreda_7.html

   Eliminar
 62. Eladi Farriols for president n'deu! (mentre Puigdemont estigui a l'exili)

  ResponderEliminar
 63. Lo mejor del libro los comentarios de este blog xd

  ResponderEliminar
 64. Algú més que fa la sele aquest any i passa de llegir-se el llibre?

  ResponderEliminar
 65. Vengo a dejar mi grano de arena El síndrome de Klinefelter es una afección genética que se produce cuando un niño nace con una copia adicional del cromosoma X. El síndrome de Klinefelter es una afección genética frecuente que afecta a los hombres, y a menudo no se diagnostica hasta la adultez.

  El síndrome de Klinefelter puede afectar el crecimiento de los testículos, provocando que sean más pequeños que lo normal, lo cual puede ocasionar menor producción de testosterona. El síndrome también puede provocar menor masa muscular, menos vello facial y corporal, y tejido mamario más grande. Los efectos del síndrome de Klinefelter varían y no todas las personas tienen los mismos signos y síntomas.

  La mayoría de los hombres con el síndrome de Klinefelter producen poco o nada de esperma, pero los procedimientos de reproducción asistida permiten que algunos hombres con este síndrome puedan tener hijos.

  ResponderEliminar
 66. Me cago en toda la sele. Like si estas hasta la polla

  ResponderEliminar
 67. Santiago Abascal Conde (Bilbao, 14 de abril de 1976) es un político español, diputado en la xiii legislatura. También es presidente de Vox desde 2014.

  Estuvo afiliado al Partido Popular del País Vasco entre 1994 y 2013, periodo durante el cual fue concejal de Llodio (1999-2007), además de ser miembro de las Juntas Generales de Álava (2003-2004) y del Parlamento Vasco (2004-2009). Fue uno de los promotores de la Fundación para la Defensa de la Nación Española, que presidió entre 2006 y 2014, y también es autor de varios ensayos políticos.

  ResponderEliminar
 68. Mario, te espero en pisos picados bro

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Pueblo tomate para los campeones cabron aqui te espero con mi banda siempre fieles a lo nuestro

   Eliminar
 69. Chavales que el miércoles hay la sele y vosotros mirando ahora mismo el puto resumen del libro XD que follada jajaja 9,406 ayuda

  ResponderEliminar
 70. Tuu, deja los comentarios y ponte a estudiar coño

  ResponderEliminar
 71. Просто русский комментарий

  ResponderEliminar
 72. Hola mi amor como estas? estas viendo el resumen porque mañana tienes la sele solo enserio?

  ResponderEliminar
 73. Mira macho qué asco, mañana la sele y no me acuerdo de una mierda del libro. Y además la mierda de Terra Baixa y Los Niños Tontos que es un puto libro donde los chavales se suicidan porque sí, venga ya. Y los poemas ni te cuento, que me van a servir de lo mismo que Boateng al Barça.
  El viernes cuando se acabe se sale desde las 12 del mediodía hasta que acabe en el hospital por coma etílico. Qué asco de vida, con lo bien que estaría yo en un grado donde con no salirte de la raya al pintar ya te aprueban. Qué puto estrés, peor que cuando estás cagando con la puerta abierta y entra alguien en casa.

  ResponderEliminar
 74. Chicos para la sele hay que jugar seguro, un clásico 4,3,1. 4 en gramática 3 en escribir textos y 1 en este puto libro ( nadie se lo ha vuelto a leer)
  Si te lo has releído es porque te pone el incesto, admítelo.

  ResponderEliminar
 75. La Ciudad del Vaticano, oficialmente Estado de la Ciudad del Vaticano (en latín: Status Civitatis Vaticanæ;Nota 1​ en italiano: Stato della Città del Vaticano),Nota 2​ o simplemente el Vaticano, es un país soberano sin salida al mar, cuyo territorio consta de un enclave7​dentro de la ciudad de Roma, en la península Itálica. Es uno de los seis microestados europeos.

  La Ciudad del Vaticano tiene una extensión de 0,44 km² (44 hectáreas)1​ y una población de aproximadamente 800 habitantes,8​ por lo que resulta un híbrido de ciudad elevada al rango de Estado independiente, siendo además el país más pequeño del mundo.9​ Es tan pequeño que solo la basílica de San Pedro es un 7 % de su superficie; la basílica y la plaza de San Pedro ocupan un 20 % del territorio, lo que lo convierte en el territorio independiente más urbanizado del mundo. La Ciudad del Vaticano comenzó su existencia como Estado independiente en 1929 tras la firma de los Pactos de Letrán celebrados entre la Santa Sede y el entonces Reino de Italia, que en 1870 había conquistado los Estados Pontificios.

  La Ciudad del Vaticano alberga la Santa Sede, máxima institución de la Iglesia católica. Aunque los dos nombres, «Ciudad del Vaticano» y «Santa Sede», se utilizan a menudo como si fueran equivalentes, el primero se refiere a la ciudad y a su territorio, mientras que el segundo se refiere a la institución que dirige la Iglesia y que tiene personalidad jurídica propia como sujeto de Derecho internacional. En rigor, es la Santa Sede, y no el Estado del Vaticano, la que mantiene relaciones diplomáticas con los demás países del mundo. Por otro lado, el Vaticano es quien da el soporte temporal y soberano (sustrato territorial) para la actividad de la Santa Sede.

  La máxima autoridad del Vaticano y jefe de Estado del mismo es el papa de la Iglesia católica, por lo que puede considerarse la única teocracia y la última monarquía absoluta de Europa. El sumo pontífice delega las funciones de gobierno en el secretario de Estado.

  El conjunto arquitectónico e histórico-artístico que conforma la Ciudad del Vaticano fue declarado Patrimonio de la Humanidad por la Unesco en 1984.10​

  ResponderEliminar